ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ανθοκομίας – Κηπευτικών

Οι ωφελούμενοι έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των φυτών, από το σπόρο μέχρι την καρποφορία, τους τρόπους καλλιέργειας, την καθημερινή τους φροντίδα και τη χρησιμότητά τους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μέσα από διαδραστικούς τρόπους εκμάθησης αποκτούν τα κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός αστικού κήπου. Γνωρίζουν τόσο τα καλλωπιστικά όσο και τα λαχανοκομικά φυτά, τους τρόπους πολλαπλασιασμού, την αναγνώρισή τους, καθώς και τη συντήρηση και την αξιοποίηση των προϊόντων τους. Συνδυάζοντας τη γνώση με την τεχνολογία μαθαίνουν διαφορετικές τεχνικές καλλιέργειας.

Κηροπλαστικής

Εξειδικεύεται στην κατασκευή διακοσμητικών – αρωματικών κεριών και εποχικών κατασκευών προσανατολισμένο στην δημιουργία εορταστικών κεριών ποικίλων μεγεθών όπως χριστουγεννιάτικες κατασκευές και πασχαλινές λαμπάδες.

Μεταξοτυπίας – Προσκλητηρίων

Οι ωφελούμενοι, ασχολούνται με την εκτύπωση διαφημιστικών ειδών με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας σε καπέλα, μπλουζάκια, φόρμες εργασίας, αναπτήρες και άλλα διαφημιστικά είδη. Επίσης, αναλαμβάνουν την εκτύπωση προσκλητηρίων, γάμου και βάπτισης. Σε αυτό το εργαστήριο, η μεταξοτυπία ανάγεται σε αληθινή τέχνη σύμφωνα με την αξία της.

Εικαστικών

Οι ωφελούμενοι ασχολούνται με την αγιογραφία κατασκευάζοντας εικόνες σε ξύλο, πέτρα, κεραμίδι, όστρακα και άλλα υλικά και με την κατασκευή άλλων διακοσμητικών αντικειμένων ( μπουκάλια, πουγκιά κ.α. ). Εφαρμόζουν τις αρχές των εικαστικών τεχνών σε ατομικές και ομαδικές εργασίες με τη χρήση διαφόρων υλικών και την κατάκτηση τεχνικών, όπως και με τη γνωριμία του έργου μεγάλων καλλιτεχνών μέσα από αλληλεπιδραστικές παρουσιάσεις και βιβλία τέχνης. Οξύνουν την παρατηρητικότητα τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργούν έμφυτες ή επίκτητες ικανότητες και δεξιότητες. Αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήριο και την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης, αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης. Επισκέπτονται εκθέσεις, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους εντός και εκτός του αστικού κέντρου.

Κατασκευής Μπομπονιέρας

Οι ωφελούμενοι, ασχολούνται με την κατασκευή μπομπονιέρων για βαφτίσεις και γάμους, κατόπιν παραγγελιών.

Κατασκευής Κοσμήματος

Οι ωφελούμενοι, δημιουργούν καλλιεργώντας φαντασία και λεπτή κινητικότητα ταυτόχρονα. Κατασκευάζουν διαφόρων ειδών κοσμήματα, ιδιαίτερες κατασκευές χρησιμοποιώντας πληθώρα υλικών.