Ανακοίνωση Υλοποίησης Πράξης με τίτλο «ΚΔΗΦ-Φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας»

Δελτίο τύπου Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας - Τα Παιδιά της Άνοιξης

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ», λειτουργώντας ως δικαιούχος του Υποέργου 1 με τίτλο «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Ν. Ημαθίας “Τα Παιδιά της Άνοιξης”» της Πράξης «ΚΔΗΦ – Φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας» με κωδικό ΟΠΣ(MIS) 5001651, παρέχει στο ΚΔΗΦ, το οποίο εδρεύει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 7, Υπηρεσίες Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας σε τριάντα (30) ωφελούμενους, άτομα κυρίως με νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αυτισμό και σπαστική τετραπληγία.

Η διάρκεια παροχής των υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους ορίστηκε σε τριάντα έξι (36) μήνες από 01/12/2016 έως 30/11/2019 και η χρηματοδοτική συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 864.000.00 ευρώ.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

– Τη μεταφορά των ωφελουμένων από και προς το Κέντρο με τα λεωφορεία του Συλλόγου. Διημέρευση και Ημερήσια Φροντίδα των ωφελουμένων. Παροχή ελαφρού γεύματος (δεκατιανό).

– Αξιοποίηση των όποιων δυνατοτήτων τους στην ανθοκομία, στην κηροπλαστική, στη μεταξοτυπία, στην κατασκευή κοσμήματος και μπομπονιέρων κλπ.

– Εκπαίδευση στη διαχείριση των προσωπικών τους αναγκών, σε θέματα υγιεινής και ανάπτυξης της αυτοεξυπηρέτησής τους. Συμμετοχή σε προγράμματα φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και γυμναστικής. Παροχή Κοινωνικής και Ψυχολογικής υποστήριξης.

– Θεατρική ομάδα. Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές. Συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) για 8 ώρες ημερησίως για κάθε ωφελούμενο περιλαμβανομένου του χρόνου της μεταφοράς από και προς το ΚΔΗΦ.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε το έργο μας

Ενισχύστε το έργο του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων
και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας με τους παρακάτω τρόπους:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ.ΛΟΓ.: 6211-101712-799, ΙΒΑΝ: GR7001712110006211101712799

EUROBANK: ΑΡ.ΛΟΓ.: 0026.0414.78.0200237394, ΙΒΑΝ: GR9602604140000780200237394

ATTICA BANK: ΑΡ.ΛΟΓ.: 84930067, IBAN: GR0301605650000000084930067

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΡ.ΛΟΓ.: 54416928, ΙΒΑΝ: GR8501103250000032554416928

Στοιχεία επικοινωνίας

Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης (ΑμεΑ) "Τα Παιδιά της Άνοιξης"

Social Media: facebook
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 7, Αλεξάνδρεια